Maine Coon Cattery
One Direction & Roadrace

Wie zijn wij?


Wij zijn Anneke en Karin en wonen beide met ons eigen gezin in Spijkenisse.

Wij hebben elkaar in 2013 leren kennen op het schoolplein waar wij beide stonden om onze kleinkinderen en kinderen op te halen. Deze ontmoeting is uitgegroeid naar een hechte vriendschap en gedeelde liefde en hobby voor katten.

Anneke is groot dierenliefhebber en heeft gedurende de jaren vele verschillende huisdieren gehad. Zij heeft in 2009 haar eerste Noorse Boskat aangeschaft en in de jaren erna haar eigen cattery Roadrace opgestart. Na vele prachtige jaren met haar noortjes is haar groep aardig op leeftijd gekomen waarmee het fokken van dit ras ook stopt. Door het eveneens prachtige uiterlijk en ondernemende karakter van de Maine Coon heeft zij in 2018 besloten dat zij ook Maine Coon wilde gaan fokken. Zij woont samen met haar papegaai, hond en katten in een eengezinswoning met prachtige tuin die is afgezet voor haar katten.

Karin is in 2003 begonnen met haar eerste Maine Coon Cattery. Deze heette destijds Dat Bestaat Niet. Echter door scheiding en verhuizing is zij destijds enkele jaren gestopt. In 2013 heeft zij een nieuwe catterynaam aangevraagd om een nieuwe start te maken. Karin woont samen met haar vijf kinderen en katten op een flat met twee afgezette balkons. In 2017 heeft zij de G1 cursus behaalt.In de afgelopen jaren hebben wij met enige regelmaat geshowd, de intentie is om dit weer samen te gaan oppakken. Ons doel is om gezonde vriendelijke en vooral leuke Maine Coons te fokken met een lager inteelt percentage dan de ouders. Dit doen wij door al onze katten te laten screenen via HCM/PKD echo, patella luxatie onderzoek en de standaard Fiv-Felv bloedtest uit te laten voeren. Wanneer nodig testen wij de katten ook via DNA. Al onze katten hebben vrij toegang in huis en wij hebben geen aparte ruimtes of hokken waar wij dieren apart zetten. Daarnaast door de aanwezigheid van zowel kinderen, kleinkinderen, visite en andere huisdieren zijn onze kittens zeer veel gewend.

Wij zijn lid van de BCF.